کد خبر 117698
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۰

مشاور گروه صنعتی سدید با انتقاد از نبود برنامه‌ریزی دقیق برای اجرای طرحهای اقتصادی، گفت: واردات بی‌رویه و عدم سفارش‌گذاری برای سازندگان داخلی، صنعتگران داخلی را با مشکلات زیادی روبرو کرده است به طوری که حقوق کارگران را باید از طریق وام‌های بانکی و یا فروش دارائیهای ثابت کارخانه پرداخت کنیم.

به گزارش مشرق ، امیرحسین کاوه در گفت‌وگوی تفصیلی با فارس اظهار داشت: گروه صنعتی سدید متناسب با نیاز کشور به لوله‌های قطور ایجاد شد که امکان تولید لوله‌های با قطر 2400 اینچ را داراست.

وی ادامه داد: پس از ایجاد این مجموعه، شرکت‌های رقیب مانند لوله‌سازی صفا نیز در کشور وارد چرخه تولید شدند و هر کدام برنامه خاصی برای تولید خود تدوین کردند.

وی با بیان اینکه برنامه تولید سدید طبق چشم‌انداز 20 ساله کشور و همچنین برنامه‌های توسعه‌ای 5 ساله تدوین شده است، گفت: ظرفیت تولید در این گروه صنعتی براساس برنامه‌های کلان کشور ایجاد شد اما با توجه به عدم اجرای این برنامه‌ها، تولید سدید نیز با مشکلاتی روبرو شد.

کاوه تصریح کرد: با وجود برنامه‌ریزی‌های کلان در کشور، سفارش‌گذاری لازم برای اجرای طرح‌های صنعتی و عمرانی از سوی دولت انجام نشد و در عین حال، بودجه‌های عمرانی نیز کاهش یافت.

وی افزود: از سویی یکی از برنامه‌های کشور دستیابی به تولید 20 تا 30 میلیون تن فولاد بود که بر این اساس یک سری کارخانه‌های پایین دستی ایجاد شد اما در زمان بهره‌برداری، میزان تولید فولاد خام در داخل کمتر از 12 میلیون تن بود و به همین دلیل در حال حاضر این کارخانه‌ها با مشکل تأمین مواد اولیه و سهمیه‌بندی آن روبرو هستند.

* برنامه دولت برای تولید برق بادی محقق نشد

وی با اشاره به ایجاد 16 شرکت در زیرمجموعه گروه صنعتی سدید گفت: در سال‌های گذشته یکی از جهت‌گیری‌های کشور استفاده از انرژی‌های نو برای تولید برق بود که در این راستا در سال 79 شرکت صبا نیرو در زیرمجموعه گروه سدید راه‌اندازی شد.

مشاور گروه‌ صنعتی سدید تصریح کرد: بر این اساس مقرر شد تولید توربین‌های بادی با تکنولوژی داخلی با ظرفیت 660 کیلووات و خودکفایی 80 درصدی در ساخت توربین‌های بادی در دستور کار صبا نیرو قرار گیرد که این برنامه هم به دلیل عدم اجرای طرحهای پیش بینی شده توسط دولت، عملی نشد.

وی افزود: در صورت سه برابر شدن تولید صبا نیرو، ساخت قطعات در داخل کشور با توجیه اقتصادی همراه خواهد بود.

وی با بیان اینکه تولید برق از طریق انرژیهای پاک مورد تشویق مسئولان دولتی قرار گرفت،‌اظهار داشت: برنامه تأمین برق از انرژی بادی در سال 2007 در دنیا حدود 120 هزار مگاوات بود و این رقم برای سال 2012 حدود 287 هزار مگاوات پیش‌بینی شده در حالی که با وجود تمام امکانات تولید برق بادی در ایران کمتر از 200 مگاوات تولید برق از طریق انرژی باد صورت می‌گیرد.

وی تأکید کرد: مسئولان باید از ظرفیت‌های موجود برای تولید تجهیزات توربین‌های بادی حمایت کنند تا بهره‌وری مناسب در تأمین برق از انرژی باد وجود داشته باشد.

کاوه افزود: در حال حاضر تنها یک کارگاه تولیدی در شرکت صبا نیرو فعال است اما در کنار این کارگاه 40 هزار متر زمین خالی وجود دارد که می‌توان با تبدیل آن به کارگاه، تولید فعلی این کارخانه را 50 برابر افزایش داد.

به گفته وی داخلی سازی قطعات توربین‌های بادی تا 80 درصد امکان‌پذیر است.

* واردات لوله گاز ترش، جایگزین تولید داخل شد

این صنعتگر در ادامه با اشاره به نیاز کشور به لوله‌های قطور بالای 24 اینچ گفت: این لوله‌ها به طور عمده در خطوط انتقال گاز مصرف می‌شوند و در سال 88 گروه سدید به این نتیجه رسید که لوله‌های فولادی به روش درز جوش مستقیم از قطر 24 تا 56 اینچ را با استفاده از ورق‌های ضخیم فولادی ایکس 70 با ضخامت 35 میلی‌متر تولید کند.

وی توضیح داد: این هدف‌گیری با توجه به برنامه‌هایی صورت گرفت که در زمینه خطوط انتقال گاز در کشور مطرح بود و علاوه بر این، یکی از مهمترین کاربردهای چنین لوله‌هایی استفاده برای انتقال گاز ترش است که مورد نیاز مبرم کشور است.

کاوه اظهار داشت: در این راستا ظرفیت اسمی 350 هزار تنی در کارخانه لوله‌سازی ماهشهر تعریف و این کارخانه در سال 84 راه‌اندازی شد.

به گفته وی این کارخانه تاکنون 800 کیلومتر انواع لوله‌های درز جوش مستقیم را مطابق با نیاز مشتریان (شرکت گاز و قرارگاه خاتم) تولید کرده است و در سال گذشته نیز تجهیزات آزمایشگاهی تولید لوله گاز ترش با بالاترین استانداردهای جهانی توسط این مجموعه تجهیز مجدد شد.

وی ادامه داد: همچنین پیش‌قرارداد خرید ورق فولادی از شرکت‌های آلمانی منعقد شد اما ناگهان شرکت‌های آلمانی اعلام کردند که به علت خرید مستقیم لوله توسط کارفرمایان ایرانی، از فروش ورق فولادی منصرف شده‌اند و به جای اینکه ورق گاز ترش را به کارخانه‌های ایرانی بفروشند لوله‌های انتقال گاز ترش را به ایران صادر خواهند کرد.

وی افزود: بر این اساس قراردادی برای واردات هزار کیلومتر لوله گاز ترش توسط شرکت تأسیسات دریایی منعقد شد که اگر سفارش تولید این محصول به کارخانه لوله سازی ماهشهر داده می‌شد برای مدت یک سال تولید این کارخانه را به همراه داشت.

مشاور گروه صنعتی سدید اظهار داشت: ما به صورت کتبی و همچنین در صورت جلسات مختلف این موضوع را به کارفرما و مسئولان دولتی و مجلس مطرح و اعلام کردیم که می‌توانیم با ارائه ضمانت‌نامه، لوله‌های مورد نظر را با همان کیفیت لوله‌های وارداتی و با همان قیمت و حتی در زمانی کوتاهتر تولید و به کارفرما تحویل دهیم.

وی افزود: این صورت‌جلسه مورد تأیید دولت و مجلس قرار گرفت اما متأسفانه پیمانکار واردات لوله به کار خود ادامه داد و باعث بیکاری چند هزار نفر کارگر ایرانی شد.

وی در مورد دلایل اقدام شرکت کارفرما برای واردات لوله‌های انتقال گاز ترش نیز گفت: در آن زمان کارفرما اعلام کرد که در ایران توانایی تولید این نوع لوله‌ها وجود ندارد در حالیکه پس از بررسی چند دقیقه‌ای مشخص شد که شرکت لوله‌سازی اهواز از 15 سال قبل تولید لوله‌های انتقال گاز ترش را انجام داده است.

کاوه ادامه داد: از طرفی شرکت لوله‌سازی صفا نیز بیش از 60 کیلومتر لوله انتقال گاز ترش را تولید کرده و به کارفرما تحویل داده بود.

وی با بیان اینکه شرکت لوله‌سازی ماهشهر تمام امکانات لازم برای تولید لوله گاز ترش را دارا است، گفت: در آن زمان مدیران پیمانکار اعلام کردند که ما اطلاعی از وجود این ظرفیت‌ها نداشته‌ایم، همچنین دلیل دیگر آنها این بود که ورق فولادی لازم برای تولید لوله گاز ترش مشمول تحریم است و امکان واردات آن وجود ندارد که ما اعلام کردیم مشکلی در این زمینه وجود ندارد و قادر به تأمین هر میزان ورق فولادی هستیم و این محصول در لیست کالاهای تحریمی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: پس از این مسئله باز هم کارفرما بهانه قیمت و زمان تحویل را مطرح کرد که ما ضمانت دادیم سفارش آنها را با قیمت برابر با محصول وارداتی و حتی در زمان کوتاهتر تحویل دهیم که در نهایت نیز سفارش تولید به ما داده نشد.

* دستور رییس جمهور برای استفاده از تولیدات داخلی عملی نشد

این صنعتگر با بیان اینکه شرکت‌های لوله‌سازی متعلق به گروه سدید با 10 تا 15 درصد ظرفیت خود فعال هستند، افزود: این در حالی است که با توجه به نیاز کشور در صورت دریافت سفارش می‌توانیم با 100 درصد ظرفیت فعال باشیم.

وی با اشاره به توجه لایحه بودجه 91 به اجرای طرح‌های نفت و گاز در کشور، ابراز امیدواری کرد طی سال‌جاری وضعیت سفارش‌دهی به تولید‌کنندگان لوله در داخل بهبود یابد.

وی تصریح کرد: در جلسات متعددی با مسئولان دولتی مشکلات شرکت لوله‌سازی سدید را مطرح کردیم و رئیس جمهور نیز به میرکاظمی وزیر اسبق نفت دستور استفاده از تولیدات داخلی را داد اما این مسئله هم عملیاتی نشد و توجیه دولتی‌ها این است که پیمانکاران اجرای طرح‌ها، خصوصی هستند و در انتخاب سازندگان اختیار دارند.

* وام می‌گیریم تا حقوق کارگران را بدهیم

مشاور گروه صنعتی سدید تأکید کرد: ما از دولت فقط سفارش کار می‌خواهیم نه چیز دیگر تا از این طریق ظرفیت کارخانه فعال شود.

وی با بیان اینکه حقوق کارگران شرکت لوله‌سازی سدید حدود 3 ماه است که پرداخت نشده است، گفت: 15 ماه است که حقوق کارگران این کارخانه را از طریق وام بانکی و یا فروش برخی دارایی‌های ثابت شرکت پرداخت می کنیم.

کاوه ادامه داد: وضعیت شرکت لوله‌سازی سدید در شرایطی نامناسب است که برای ایجاد چنین مجموعه‌ای باید هزاران میلیارد تومان هزینه شود اما اگر مشکلات این واحد برطرف شود اشتغال دو هزار کارگر فعلی آن پایدار خواهد بود.

به گفته وی، طی سال‌جاری 300 نفر از کارگران گروه سدید تعدیل شده‌اند، گفت: اگر وضعیت فعلی ادامه داشته باشد امسال نیز حداقل هزار نفر از کارگران را تعدیل خواهیم کرد که البته این مسئله هم با توجه به نواقص قانون کار برای ما هزینه بالایی را به همراه خواهد داشت.

* تهاتر بدهی بانکی با سفارش کار

این صنعتگر ادامه داد: درخواست ما از دولت این استکه بدهی بانکی گروه سدید را از طریق سفارش کار به صورت تهاتری پرداخت کنیم.

وی ادامه داد: بدهی گروه سدید به سیستم بانکی 200 میلیارد تومان بود که به دلیل دیرکرد در پرداخت آن با احتساب سود 32 درصدی و جریمه، در حال حاضر به رقم 400 میلیارد تومان رسیده است.

* شرکت گاز به قراردادش عمل نکرد

وی همچنین با اشاره به انعقاد قرارداد سه جانبه بین شرکت ملی گاز، سیستم بانکی و گروه سدید گفت: براساس این قرارداد، شرکت ملی گاز باید لوله‌های تولید شده توسط سدید را استفاده کند و پول آن را بابت بدهی سدید به سیستم بانکی، به صورت اقساط پرداخت کند اما فقط 4 قسط پرداخت شده و در حال حاضر حدود 8 ماه است که اقساط توسط شرکت گاز پرداخت نشده است.

کاوه ادامه داد: شرکت گاز بخشی از لوله‌ها را استفاده کرده و بخش دیگری نیز باقی مانده که برای ما هزینه انبارداری به همراه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس